wrapper

Nou!

Fonduri europene-Centre SPA in mijlocul naturii

Centru SPA in mijlocul naturii cu ajutorul fondurilor europene


Masura 312 in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala ofera sprijin pentru investitiile realizate atat de catre microintreprinderi cat si de catre cele nou infiintare in sectoarele non-agricole si in spatu rural.Un domeniu de investiii pentru care se solicita finantare nerambursabile consta in ceea ce este definit conform codului Caen 9604 ca "de intretinere corporala".
Astfel ,sunt eligibile activitatile privind bai turcesti ,bai de aburi,solar,saloane de masaj si intretinere corporala.Aceasta clasificare exclude masajele efectuate in scopuri medicale si de tratament in activitatile derulate in cadrul cluburilor de budy-building si fitness.Cei care pot beneficia de acest sprijin sunt microintreprinderile ,asa cun sunt definite in Recomandarea Comisiei (CE) nr 361/2003 si in legislatia nationala in vigoare(avand mai putin de 10 angajati si care realizeaza o cifra neta de afaceri anuala in valoare de pana la 2,0 milioane de Euro).

Baia turceasca este una din cele mai cunoscute tipuri de relaxare si cindecare inca din cele mai vechi timpuri.
Ea este cunoscuta asemenea sub numele de hamam.Baia turcearca a reprezentat un factor important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu,find nu numai un loc de curatare si relaxare ci si unul de socializare si purificare ritualica a sufletului,Ca beneficii alea baileor turcesti se pot enumera eliminarea toxinelor din organism prin incalzirea si racirea controlata a sangelui.Hamam-urile dau o stare de bine,de relaxare,dilata porii si lasa o piele maif rumoasa si mai elastica.Baile turcesti pot ajuta si la vindecarea unor boli,cum ar fi afectiunile respiratorii.

Infiintare/modernizare cabinet medical in zona rurala

 

Cabinet medical in zona rurala-Masura 312-FEADR


Axa III a PNDR-"Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale"-ofera prin intermediu Masurii 312 ”Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”,posibilitati de dezvoltarea prin incurajarea activitatilor non-agricole,in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.

Crearea de microintepridenri precum si dezvoltarea celor existente in sectorul non agricol in spatiul rural se constituie ca unul din obiectivele majore ale acestei masuri.Astfel,micro-intreprinderile atat cele existente cat
si cele nou infiintate,pot derula investitii in domeniu serviciilor pentru populatia rurale. Un exemplu ar putea constitui finantarea cabinetelor de asistenta medicala definite de Codul CAEN 8621-“Activitati de asistenta medicala generala".
De asemeni se pot finanta si “Activitati de asistenta medicala specializata “ cod 8622 si respectiv cod 8623 "Activitati de asistentã stomatologica”. Pentru încadrarea corecta a activitatii prevazute prin proiect încadrul Codului CAEN,solicitantii vor consulta codul CAEN Revizuit 2 editat deInstitutul National de Statistica- Centrul Naþional de Pregatire.

Un cabinet de asistenta medicala (cabinet medical individual)este eligibil pentru a solicta finantare nerambursabila prin intermediu unui proiect care sa respecte cerintele de eligibilitate ale Masurii 312,in conditiile in care actele de proprietate ale bunurilor imobile apartin solicitantului.

Dupa cum precizeaza Legea 629 din 2001,Act 13 alin.(2) bunurile imobile pot fi dobandite de “cabinetele medicale sau,dupa cazde unitatile medico sanitare cu personalitate juridica”.Daca se doreste accesarea Masurii 322,bunul imobil trebuie sa apartina cabinetului medical ca entitate juridica,respectiv cel putin PFA.

Ca urmare a modificarilor facute in PNDR,acest criteriu de eligibilitate a fost actualizat,in sensul ca beneficiarul trebuie sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra terenului sau dreptul de folosinta pe o perioada de cel putin 10 ani,modificari ce vor fi operate si in noua versiune a ghidului solicitantului acestei masuri,cu aplicabilitate de la urmatoarea sesiune de depunere a proiectelor.Este obligatoriu ca IMM-ul care solicita finantarea sa fie inregistrat si sa-si desfasoare activitatea propusa prin proiect in spatiul rural(atat sediul social cat si punctul de lucru trebuie sa fie amplasate in mediul rural).Spatiul rural eligibil in acceptiunea Axei III si implicit acestei masuri ,cuprinde totalitatea comunelor ca unitati administrativ teritoriale impreuna cu satele componente.Satele apartinatoare de orase nu sunt eligibile.

Gradul de finantare

Prin Mãsura 312 intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de pânã la 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depãsi:

- 50.000 Euro/proiect dacã beneficiarii sunt persoane fizice autorizate;

- 100.000 Euro/proiect pentru micro-întreprinderile care îsi desfãsoarã activitatea în sectorul transportului rutier;

- 200.000 Euro/proiect pentru alte micro-întreprinderi (Lista detaliatã a acþiunilor eligibile, clasificate conform codurilor CAEN, se regãseste în Anexa 9 la Ghidul Solicitantului)

Valoarea minimã eligibilã alunui proiect este de 5.000Euro.

Beneficiarii acestei mãsuri trebuie sã respecte prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii Dezvoltarii Rurale nr.567/2008 pentru aprobarea Schemei de ajutor de minimis „ "Sprjinirea activitatilor economice în vederea diversificãrii economiei rurale si a cresterii calitatii vietii în spatiul rural ".

 

Nu esti sigur daca te incadrezi ca potential beneficiar ? Acceseaza linkul de mai jos, completeaza formularul online si vei primi un raspuns de la un specialist in fonduri nerambursabile.Acesta informare este GRATUITA si NU implica nici o obligatie contractuala sau financiara din parte dvs.

 

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
- Programul Operational Regional DMI 4.3- ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...