wrapper

Nou!

Etapa finala a dezbaterii privind Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunarii!

Conform ministrului dezvoltarii regionale si administrației publice Vasile Dancu s-a intrat in etapa finala a dezbaterii privind Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunarii. "Alte 30 de zile de dezbatere sunt disponibile, înainte ca strategia sa fie aprobată într-o şedinţă de guvern, perioada in care pot fi depuse propuneri, modificări, nuanţări, pentru a gasi un echilibru just între cei care doresc ca zona să rămână neatinsa pentru a evita distrugerea naturii, dar si intre nevoia oamenilor şi a comunităţilor de infrastructură, de un trai civilizat, de o civilizaţie care să nu distrugă cultura zonei" a declarat acesta in data de 18 aprilie.

Teritoriul ITI Delta Dunării este format din: - 38 de unitați administrativ–teritoriale: 5 orașe: Babadag, Isaccea, Măcin, Sulina, municipiul Tulcea și 33 comune -în județul Tulcea: Baia, Beștepe, C.A. Rosetti, Ceamurlia de Jos, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Frecăței, Greci, Grindu, I.C. Brătianu, Jijila, Jurilovca, Luncavița, Mihail Kogălniceanu, Mahmudia, Maliuc, Mihai Bravu, Murighiol, Niculițel, Nufăru, Pardina, Sarichioi, Sfântu Gheorghe, Slava Cercheză, Smârdan, Somova, Văcăreni, Valea Nucarilor; în județul Constanța: Corbu, Istria, Mihai Viteazu, Săcele, - 2 consilii județene: Consiliul Județean Tulcea, Consiliul Județean Constanța.

IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii

fonduri europene imm"

Romania se va numara printre tarile care vor beneficia de investitiile de 200 de milioane de euro ale Fondului European pentru Sud-Estul Europei, planificate pentru acest an. Pe langa Romania, fondul va investi si in vestul Balcanilor, Albania, Moldova si Bulgaria, potrivit presedintelui institutiei, Klaus Glaubitt, citat de Reuters.

"Un plus de investitii de 200 de milioane de euro, in 2009, va contribui semnificativ la sprijinirea IMM-urilor din regiune", a declarat Glaubitt. Serbia va primi cea mai mare parte din bani, 50 de milioane de euro, pentru IMM-uri, fermieri, locuinte si energie. Banii vor fi distribuiti prin intermediul bancilor locale si organizatiilor de micro-finantare.
Pana la sfarsitul anului 2011, fondul estimeaza ca portofoliul sau se va extinde de la 530 de milioane de euro la 760 de milioane de euro, creand, in total, aproximativ 400.000 de locuri de munca in regiune.

Fondul European pentru Sud-Estul Europei a fost infiitat de Comisia Europeana si este sprijinit financiar de agentii de dezvoltare din Germania, Austria, Danemarca, Olanda si Elvetia, dar si de Banca Europeana pentru Investitii, Banca Europeana pentru Recostructie si Dezvoltare si de International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
- Programul Operational Regional DMI 4.3- ...
POS CCE DMI. 3 - Sustinerea e-economiei ...