wrapper

Nou!

A fost aprobata versiunea finala a Ghidului general pentru POR 2014-2020

Versiunea finala a Ghidului general pentru Programul Operational Regional 2014-2020 a fost aprobata, prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice. Pentru aprobarea documentului a fost parcursa procedura de consultare publica, in urma careia au fost primite numeroase observatii si comentarii care au fost luate in considerare pentru finalizarea Ghidului.

Ghidul Solicitantului Conditii generale pentru accesarea fondurilor in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 cuprinde informatii generale, prezentate sintetic, despre POR 2014-2020, sistemul de management al programului, ajutorul de stat si instrumentele financiare aplicabile, despre apelurile de proiecte, inclusiv despre modalitatea de completare si depunere a cererilor de finantare, despre criteriile comune de eligibilitate, precum si o descriere susccinta a etapelor de verificare, evaluare, selectie, contractare a proiectelor.

 

Programul Operational Regional (POR), gestionat de MDRAP in calitate de Autoritate de Management, este unul dintre cele 7 programe operationale din generatia 2014-2020 implementate in Romania, cofinantate din fondurile europene structurale si de investitii. Cu o alocare financiara de 8,25 miliarde de euro pentru cele 11 axe prioritare (plus axa 12 - Asistenta Tehnica), POR 2014-2020, adoptat pe 23 iunie 2015, este programul cu cea mai mare contributie la dezvoltarea regionala a Romaniei.

Programul va continua sa finanteze investitii din perioada 2007-2013: infrastructura sociala, de sanatate si educationala, IMM-uri, drumuri judetene si turism, dar va finanta si noi categorii de proiecte fata de programul precedent: reabilitarea termica a cladirilor publice, lucrari de cadastru si centre de transfer tehnologic.

Ghidul poate fi consultat aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii

fonduri europene imm"

Romania se va numara printre tarile care vor beneficia de investitiile de 200 de milioane de euro ale Fondului European pentru Sud-Estul Europei, planificate pentru acest an. Pe langa Romania, fondul va investi si in vestul Balcanilor, Albania, Moldova si Bulgaria, potrivit presedintelui institutiei, Klaus Glaubitt, citat de Reuters.

"Un plus de investitii de 200 de milioane de euro, in 2009, va contribui semnificativ la sprijinirea IMM-urilor din regiune", a declarat Glaubitt. Serbia va primi cea mai mare parte din bani, 50 de milioane de euro, pentru IMM-uri, fermieri, locuinte si energie. Banii vor fi distribuiti prin intermediul bancilor locale si organizatiilor de micro-finantare.
Pana la sfarsitul anului 2011, fondul estimeaza ca portofoliul sau se va extinde de la 530 de milioane de euro la 760 de milioane de euro, creand, in total, aproximativ 400.000 de locuri de munca in regiune.

Fondul European pentru Sud-Estul Europei a fost infiitat de Comisia Europeana si este sprijinit financiar de agentii de dezvoltare din Germania, Austria, Danemarca, Olanda si Elvetia, dar si de Banca Europeana pentru Investitii, Banca Europeana pentru Recostructie si Dezvoltare si de International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
- Programul Operational Regional DMI 4.3- ...
Ferma gaini ouatoare / carne - Masura 121 -FEADR ...