wrapper

Nou!

PRODUCEREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE-Program finantat de Ministerul Mediului

Programul privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliana, geotermala, solara, biomasa si hidro

Obiectivele Programului:

  • punerea in functiune de noi capacitati de producere a energiei din surse regenerabile;
  • dezvoltarea economica a regiunilor in care se efectueaza investitiile;
  • satisfacerea nevoilor de energie electricasi de incalzire in zonele defavorizate;
  • producerea de energie verde si atingerea standardelor de mediu prin diminuarea poluarii;
  • reducerea dependentei de importurile de resurse de energie primara (in principal combustibili fosili) si imbunatatirea sigurantei in aprovizionare;
  • protectia mediului, prin reducerea emisiilor poluante si combaterea schimbarilor climatice.

Solicitanti eligibili

  • intreprinderi mari/intreprinderi mici sau mijlocii (IMM),
  • societati care au inscrisa in statutul societatii activitatea privind productia de energie electricasi/sau termica, corespunzatoare diviziunii 35 din codurile CAEN: "Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat".

Fonduri europene pentru sisteme de incalzire cu BiomasaIn ultima perioada tot mai multe state recurg la utilizarea de resurse energetice nepoluante prin care sa inlocuiasca resursele de combustibili fosili si sa reduca efectul de sera care ameninta subtierea stratului de ozon cu efecte devastatoare asupra climei la scara planetara.In acestcontext si tara noastra face eforturi pentru a se alinia statelor care au diminuat producerea de energie electrica si termica din resurse conventionale(carbune,pacura,gaze naturale etc).

Intre resursele neconventionale(regenerabile),cel mai adesea utilizate se numara energia solara (panouri fotovoltaice),energia eoliana si Biomasa.Aceasta din urma reprezinta pentru Romania o resursa demna de luat in seama.

Astfel,Programul National de Dezvoltare Rurala sprijima prin Masura 123 ,,Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” promoveaza investitiile pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile, promovarea investitiilor pentru producerea biocombustibililor, aplicarea masurilor de protectie a mediului , inclusiv masuri de eficienta energetica, obtinerea de surse de energie regenerabila din biomasa forestiera etc.
Intre tipurile de investitii din cadrul acestei Masuri regasim producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
Ferma gaini ouatoare / carne - Masura 121 -FEADR ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...