wrapper

Nou!

Contabilitate:amortizarea mijloacelor fixe achizitionate prin fonduri europene

Amortizarea mijloacelor fixe achitionate prin proiectul Sapard este deductibila integral? Cheltuielile cu consultanta privind proiectul Sapard sunt deductibile integral? Veniturile din subventii pentru investitii Sapard sunt impozabile?

Potrivit prevederilor pct.193 alin.(1) Sectiunea 7 din Anexa la O.M.F.P. nr.1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, in categoria subventiilor se cuprind subventiile aferente activelor si subventiile aferente veniturilor. Acestea pot fi primite de la: guvernul propriu-zis, agentii guvernamentale si alte institutii similare nationale si internationale.

La pct.196 este precizat faptul ca subventiile se recunosc, pe o baza sistematica, drept venituri ale perioadelor corespunzatoare cheltuielilor aferente pe care aceste subventii urmeaza sa le compenseze.

Totodata la pct.197 se mentioneaza ca subventiile nu trebuie înregistrate direct în conturile de capital si rezerve. Subventiile pentru active, inclusiv subventiile nemonetare la valoarea justa, se înregistreaza în contabilitate ca subventii pentru investitii si se recunosc în bilant ca venit amânat. Venitul amânat se înregistreaza în contul de profit si pierdere pe masura înregistrarii cheltuielilor cu amortizarea sau la casarea ori cedarea activelor.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
Ferma gaini ouatoare / carne - Masura 121 -FEADR ...
POS CCE DMI. 3 - Sustinerea e-economiei ...