Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!

Items filtered by date: Aprilie 2018

 

Programul Start-up Nation Romania – 2018

 

Beneficiari eligibili:
• societatea este infiintata dupa 30.01.2017 de catre persoane fizice care nu au sau nu au avut calitate de actionari sau asociati intr-o alta intreprindere mica sau mijlocie care desfasoara sau a desfasurat aceeasi activitate in ultimii 2 ani. Totusi, daca acestia sunt sau au fost asociati intr-o microintreprindere( pana in 9 angajati), sunt considerati beneficiari eligibili in cadrul Start-up Nation Romania 2018;
• societatea isi asuma crearea a cel putin 2 locuri de munca destinate persoanelor defavorizate/somerilor/absolventilor dupa 1.01.2013;
• solicitarea finantarii se face pe un singur cod CAEN eligibil deja inregistrat la data depunerii cererii de finantare, dar care va fi autorizat la momentul decontului;
• societatea nu are datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale, atat pentru sediul social, cat si pentru toate punctele de lucru, la data semnarii acordului de finantare; Solicitantii care au datorii esalonate, nu sunt eligibili.

Ajutor nerabursabil:
- 100% din valoarea eligibila a proiectului, maxim 200.000 Lei.
- Plata se face in maxim 2 transe pentru toate activitatile certificate, astfel:
• avans maxim 30% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate;
• cerere plata sau rambursare;
Beneficiarul este obligat sa deconteze integral activele corporale si software-ul necesar desfasurarii activitatii intr-o singura transa.

Categorii de cheltuieli eligibile:
- Echipamente tehnologice, inclusiv echipamente IT tehnica de calcul tip PC;
- Achizitionarea de spatii de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert. (1) Mijloace de transport, autoturisme in limita a maxim 36.000 lei;
- Achizitionarea de mobilier, aparatura birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si materiale;
- Achizitionarea de echipamente (fara instalatii) specifice in scopul obtinerii unei economii de energie;
- Achizitionarea de echipamente de incalzire sau climatizare (fara instalatii);
- Salariile, utilitatile - maxim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile;
- Realizarea unei pagini web pentru prezentarea si promovarea activitatii solicitantului - maxim 8000 lei;
- Active necorporale referitoare la brevete de inventie, francize, etichetare ecologica;
- Cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale - maxim 3000 lei;
- Taxa pe valoarea adaugata (TVA) nedeductibila pentru aplicantii neplatitori de TVA;
- Consultanta pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii - maxim 8000 lei;
- Programe software necesare desfasurarii activitatii pentru care se solicita finantare inclusiv licente, in valoare eligibila de maxim 60000 lei. Software pentru comertul on-line este eligibil indiferent de codul CAEN pentru care solicita finantare, cu exceptia codului CAEN 6201;
- Cheltuieli financiare aferente creditelor/garantiilor obtinute pentru creditele contractate Cheltuieli pentru achizitionarea a doua placi informative cu privire la programul de finantare Start-up Nation – maxim 500 lei.

Atentie:
• In categoria echipamente sunt incluse echipamentele pentru locurile de joaca si sali de sport, fitness, x-body si de forta, drone.
• Software-urile necesare desfasurarii activitatii pentru care se solicita finantare inclusiv licente au valoare eligibila de maxim 60000 lei. Software pentru comertul on-line este eligibil indiferent de codul CAEN pentru care solicita finantare, cu exceptia codului CAEN 6201.
• Salariile, utilitatile (energie electrica, consum apa, gaze, salubritate, abonament telefon si internet), servicii de contabilitate si cheltuielile aferente chiriilor pentru spatii de lucru, sunt eligibile. Valoarea acestor cheltuieli (salarii, utilitati, servicii de contabilitate si chirii) reprezinta o suma forfetara de maxim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile mentionate in planul de afaceri.

NU sunt eligibile urmatoarele activitati:
- intermedieri financiare si asigurari;
- tranzactii imobiliare;
- activitati de jocuri de noroc si pariuri;
- productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope;
- excluse de normele europene, pentru care nu se poate acorda ajutor de minimis: activitati de pescuit si acvacultura si activitati legate de productia primara a produselor agricole.
- nu se finanteaza cheltuielile aferente activitatilor de astrologie si spiritism, inclusiv on-line, servicii personale cu caracter social, cum ar fi servicii de escorta, servicii de stabilire a intâlnirilor, video chat, servicii ale agentiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimoniala si psihologica.Sistemele de minare/stocare pentru criptomonede nu se finanteaza.
- pentru codul CAEN 6201 nu sunt eligible software-uri necesare desfasurarii activitatii (software-uri la comanda) pentru care se solicita finantare si nu este eligibila realizarea de pagini web si promovarea online a paginii web pe alte site-uri.

Detalierea cheltuielilor eligibile o puteti descarca de <<aici>>

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine o finantare nerambursabila?
1. Stabilirea ideii de proiect
2. Contractarea unui consultant specializat
3. Infiintarea unei societati
4. Pregatirea documentatiei solicitate
5. Depunerea proiectului
6. Evaluarea cererii de finantare

Care sunt mecanismele de implementare?
0. Avans
In cadrul Programului «Start-up Nation - România» se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de pâna la 30% din suma totala aprobata in conditiile stabilite prin schema de ajutor de minimis
1. Cerere de plata:
Furnizorii de echipamente sunt dispusi sa emita factura, sa livreze echipamentele la locatia de implementare, sa le puna in functiune. Plata facturilor se va face in maxim 45 de zile.
2. Cerere de rambursare (decont):
Societatea dispune de fluxul de numerar necesar implementarii proiectului, realizeaza cheltuielile din banii proprii si apoi depune una sau mai multe cereri de rambursare prin care isi recupereaza banii.
3. Credit punte:
Partenetii in cadrul acestui program sunt Banca Transilvania, CEC Bank si BCR. Acestia vor acorda credite punte pentru finantarea societatilor care au semnat acordul de finantare. Banca plateste elementele bugetate in planul de afaceri, urmand ca, creditul sa fie inchis in momentul incasarii ajutorului nerambursabil.

Care este valoarea minima a investitiie pe care trebuie sa o faca intreprinzatorul pentru inceput?
Aceasta variaza de la o societate la alta. Intreprinzatorul trebuie sa dispuna pentru inceput de o suma minima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile pana in momentul in care va primi ajutorul nerambursabil in cadrul proiectului.

Foarte important!
- Perioada mentinerii locurilor de munca: minim 24 de luni de la momentul incasarii ultimei transe;
- Nu exista conditii referitoare la cifra de afaceri sau profitabilitatea societatii ce obtine finantarea;
- Pe toata perioada (implementare + 3 ani de implementare) trebuie sa faceti polita de asigurare pentru echipamentele achizitionate prin program.

Mentionam ca vom incheia contracte de consultanta doar pentru proiectele care obtin minim 100 de puncte, conform grilei de evaluare. ce poate fi descarcata de <<aici>>.

Atentie! Colaboram pentru realizarea si implementarea proiectelor cu beneficiari toata tara. Proiectele se inscriu si depun ONLINE. Nu este nevoie de deplasarea dvs la sediul nostru. 

Sesiune de depunere:
- Decembrie 2018

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

FINANTAT DE: Programului Operational Regional- ...
POS CCE Axa1 DMI1.1 "Sprijin pentru implementarea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...