Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!Conform datelor furnizate de AMPNDR , se incearca sa se accelereze accesarea fondurilor europene destinate agriculturii prin introducerea unui nou set de masuri:

1. Agricultorii vor primi avans de 50% pentru proiectele europene

Beneficiarii FEADR vor primi incepand cu acest an un avas de maxim 50% din valoarea cofinantarii publice a proiectelor. Aceasta decizie a fost luata de Comitetul de Dezvoltare Rurala, pentru a fi operabila se asteapta publicarea modificarii Regulamentului (CE) nr. 1974/2006 in Jurnalul Oficial al Comisiei Europene.

Avand in vedere aceasta modificare, aceia care nu au solicitat sau care au solicitat avansul de 20% trebuie sa elaboreze un act aditional la contractul de finantare.
2. Se vor lansa noi masuri

In acest an:
 • Pentru masurile 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” si 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice” vor fi lansate maxim 2 sesiuni de depunere. Pentru aceste 2 masuri s-a decis alocarea intregii sume disponibile pentru perioada 2007-2013 in urmatorii 2 ani, dupa urmatorul algoritm: 60% in anul 2009 si 40% in anul 2010.
 • Pentru Masura 322 „Renovarea satelor”s-a decis sa se scoata la licitatie intreaga suma ramasa in program
 • In perioada imediat urmatoare vor fi lansate noi masuri:
 • 122 ”Imbunatatirea valorii economice a padurii”,
 • 125 “Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”
 • 221 “Sprijin pentru Zona Montana Defavorizata”


 • Pana la sfarsitul acestui an se are in vedere lansarea tuturor masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala.

  3. Modificari la punctajele de selectie

  Pentru echilibrarea investitiilor de infrastructura rurala apa/apa uzata si drumuri comunale, Comitetul de Monitorizare a decis modificarea punctajelor de selectie pentru masura 322 „Renovarea satelor”.
  Fonduri europene

  Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

  Despre noi

  SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
  POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

  Investitii cu fonduri UE

    Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
    Centru de afaceri(business center)-POR ...
  POS CCE Axa1 DMI1.1 "Sprijin pentru implementarea ...