Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!


Premierul Emil Boc a anuntat ca la intalnirea Comitetului interministerial pentru bani"gestionarea fondurilor comunitare s-a luat decizia majorarii procentului de prefinantare a proiectelor din fonduri europene de la 20%, la 30%.
"Pana acum majorasem procentul de prefinantare a proiectelor europene de la 15, la 20%, iar in urma deciziei de astazi, acest procent de prefinantare a fost majorat la 30%", a spus Boc.

El a afirmat ca masura a fost luata pentru a asigura o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare si pentru a exista mai multi bani in economie, care sa fie folositi la plata lucrarilor care se efectueaza din fonduri comunitare.

Premierul Boc a mai spus, totodata, ca a atras atentia presedintilor in exercitiu ai Regiunilor de Dezvoltare, dar si tuturor celor care folosesc fonduri europene, ca aceasta ''prefinantare marita la 30% va fi acordata daca se face treaba''. ''Adica daca se tin la timp licitatiile, incepe derularea lucrarilor si exista facturi care sa fie platite. Nu vom transfera acesti bani in contul autoritatilor locale ca sa stea acolo, ei vor fi transferati doar daca ei vor fi platiti efectiv si lucrarile vor fi efectuate pe fondurile europene pe care le avem'', a explicat Boc.

Premierul a mentionat ca prin aceasta masura se rezolva si problema TVA-ului pe care trebuie sa-l plateasca autoritatile publice locale. "Prin faptul ca am majorat cota de prefinantare de la 20%, la 30%, dam posibilitatea autoritatilor locale sa plateasca mult mai usor partea de TVA pe care trebuie sa o achite potrivit legii, nemaifiind obligate sa suporte din bugetul Consiliului Local aceasta suma si care reprezinta, din acest punct de vedere, o usurare pentru administratiile locale", a mai spus Boc. El a precizat ca Guvernul face un efort "extraordinar" pentru a asigura aceste resurse financiare si si-a exprimat speranta ca acest efort se va regasi si intr-o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare de catre administratiile locale.
Fonduri europene

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...
POS CCE Axa1 DMI1.1 "Sprijin pentru implementarea ...