Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a finalizat modificarea procedurilor de lucru pentru unele masuri de sprijin din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 (PNDR), simplificând procesul de primire si evaluare a cererilor de finantare.
Aceste modificari vor intra în vigoare începând cu luna mai a acestui an, când este prevazuta lansarea sesiunii de depunere a proiectelor pentru masurile implementate de catre APDRP.


Mai putine acte la cererea de finantare


Una dintre principalele modificari, aplicabila tuturor masurilor de finantare, se refera la eliminarea unor documente redundante sau fara mare relevanta, care trebuiau prezentate odata cu cererea de finantare, cum sunt:
 • cazierul judiciar,
 • cazierul fiscal,
 • copia actului de identitate pentru reprezentantul legal,
 • certificatul de înregistrare în scopuri de TVA,
 • documentul care sa certifice ca reprezentantul legal este o persoana cu rol determinant. • De asemenea, au fost operate simplificari specifice pentru Masura 123 – „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice”. Astfel, a fost eliminata obligativitatea depunerii Copiei contractului încheiat cu laboratorul aprobat sau acreditat de Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta a Alimentelor la care beneficiarul de fonduri europene nerambursabile a apelat pentru efectuarea analizelor de laborator.


  În cazul Masurii 313 – ”Încurajarea activitatilor turistice” au fost eliminate în plus si alte documente solicitate pâna în prezent la depunerea proiectului, cum sunt angajamentul din partea beneficiarului ca structura turistica va fi amenajata cu obiecte traditionale de marca, angajamentul ca va introduce obiectivul investitional în circuitul turistic etc. Informatiile din aceste documente vor fi preluate prin capitolele specifice din Studiul de Fezabilitate sau Memoriul Justificativ.

  APDRP a avut în vedere si o simplificare a circuitului verificarii documentelor

  In urma depunerii cererilor de finantare ale solicitantilor Masurii 322 – „Renovarea si dezvoltarea satelor” la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP), acestea vor fi transmise direct cstre Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP).


  1439 de contracte semnate


  Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit pâna în prezent 6.893 de cereri de finantare în valoare de 5 miliarde de euro, pentru sesiunile din anul 2008. Dintre acestea au fost contractate 1.439 de proiecte cu valoarea totala eligibila de 750 milioane de euro.
  Sursa: APDRP
  Fonduri europene

  Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

  Despre noi

  SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
  POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

  Investitii cu fonduri UE

    Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  - Programul Operational Regional DMI 4.3- ...
  Fabrica lactate - Masura 123 PNDR Tipul ...