Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!

 

Sesiunea de inregistrare proiecte: octombrie 2014


Eligibilitatea solicitantului

 Solicitantul este societate comerciala din categoria IMMurilor.
Locul de implementare a proiectului (investitiei)

Proiectul (investitia) se  poate  implementa/realiza în mediul urban sau rural.

Proiecte eligibile:

     
  -Extinderea unei linii de productie;
        -Diversificarea/Modernizarea activitatii prin achizitionarea de utilaje si echipamente;
        -Demararea unei noi activitati sau diversificarea activitatii actuale.
 
        -Constructii/achizitii constructii industriale (hale) necesare pentru amplasarea echipamentelor / instalatiilor achizitionate în cadrul proiectelor.
 
Domeniul de activitate în care se realizeaza investitia

Sunt finantate  investitii numai în anumite domenii de activitate (vezi mai jos lista domeniilor de activitate eligibile, pe clase CAEN).

Ø       Categoria B – Industria extractiva(cu exceptia codurilor 051 - Extractia carbunelui superior, 052 - Extractia carbunelui inferior, 061 - Extractia petrolului brut, 062 - Extractia gazelor naturale, 0721 - Extractia minereurilor de uraniu si toriu, 0892 - Extractia turbei, 091 - Activitati de servicii anexe extractiei petrolului brut si gazelor naturale, 099 - Activitati de servicii anexe pentru extractia mineralelor);

Ø       Categoria C– Industria prelucratoare(cu exceptia codurilor 101 - Productia, prelucrarea si conservarea carnii si a produselor din carne, 102 - Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor, 103 - Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor, 104 - Fabricarea uleiurilor si a grasimilor vegetale si animale, 105 - Fabricarea produselor lactate, 106 - Fabricarea produselor de morarit, a amidonului si produselor din amidon, 107 - Fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase, 108 - Fabricarea altor produse alimentare, 109 - Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor, 110 - Fabricarea bauturilor, 120 - Fabricarea produselor din tutun, 191 - Fabricarea produselor de cocserie, 192 Fabricarea produselor obtinute prin prelucrarea titeiului, 2051 - Fabricarea explozivilor, 206 - Fabricare fibrelor sintetice si artificiale, 241 - Productia de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje, 242 - Productia de tuburi, tevi, profile tubulare si accesorii pentru acestea din otel, 243 - Fabricarea altor produse prin prelucrarea primara a otelului, 2451 - Turnarea fontei, 2452 - Turnarea otelului, 254 - Fabricarea armamentului si munitiei, 2591 - Fabricarea de recipienti, containere si alte produse similare din otel, 301 - Constructia de nave si barci, 304 - Fabricarea vehiculelor militare de lupta, 331 - Repararea articolelor fabricate din metal, repararea masinilor si echipamentelor, 332 - Instalarea masinilor si echipamentelor industriale); 

Ø       Categoria E – Distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare(cu exceptia codurilor 360 - Captarea, tratarea si distributia apei, 370 - Colectarea si epurarea apelor uzate, 381 - Colectarea deseurilor, 382 - Tratarea si eliminarea deseurilor, 390 - Activitati si servicii de decontaminare);
 
 
 
Nu esti sigur daca te incadrezi ca potential beneficiar al programului COMERT? Acceseaza linkul de mai jos,completeaza formularul online si vei primi un raspuns de la un specialist in fonduri nerambursabile.


Activitati eligibile
Cheltuieli pentru achizitia de bunuri: 
- instalatii, utilaje si echipamente; 
- mijloace de transport tehnologice (pentru Industria extractiva).

Cheltuieli pentru achizitia de imobilizari necorporale (maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile) precum: 
- Aplicatii informatice; 
- Brevete, licente si know-how, solutii tehnice nebrevetate, inclusiv software legat de procesul de productie si cerintele manageriale ale intreprinderii si in stricta legatura cu echipamentele achizitionate prin proiect

Cheltuieli cu serviciile de consultanta in limita a 10% din valoarea eligibila a proiectului;
.

Gradul de finantare

Variaza in functie de regiunea de dezvoltare in care se va implementa proiectul astfel: 
- Intreprinderi mici – finantare nerambursabila intre 70% din valoarea eligibila a proiectului; 
- Intreprinderi mijlocii – finantare nerambursabila intre 60% din valoarea eligibila a proiectului; 
- Intreprinderi mari – finantare nerambursabila intre 50% din valoarea eligibila a proiectului;


Valoarea maxima a finantarii nerambursabile

Variaza in functie de categoria in care se incadreaza societatea astfel: 
- 4,5 milioane euro(echivalent în lei) pe proiect pentru întreprinderi mari; 
- 1,5 milioane euro(echivalent în lei) pe proiect pentru IMM;

 

 
Fonduri europene

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
Fabrica lactate - Masura 123 PNDR Tipul ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...