Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!

PNDR 2014-2020
SUBMASURA 4.2a Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol

Beneficiari eligibili
- Intreprinderi (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii conform Legii 346/2004 privind stimularea infiintării si dezvoltării intreprinderilor mici si mijlocii cu modificările si completările ulterioare, precum si intreprinderi mari),
- Cooperativele si grupurile de producători.

Categoriile de beneficiari eligibili
SRL, SA, PFA, II, IF, SNC, SCS, SCA, Societate comerciala cu capital privat, Institutele de cercetare – dezvoltare, statiunile si unitatile de cercetare-dezvoltare si didactice pomicole cu personalitate juridica, de drept public sau privat, Societate agricola, Societate cooperativa agricola, Cooperativa agricola, Grup de producatori care activeaza in sectorul pomicol, iar investitiile realizate deservesc in totalitate interesele propriilor membri.

Valoarea ajutorului nerambursabil
Intreprinderi micro si mici - intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăsi:
- 600.000 euro pentru proiectele care nu presupun investitii care acoperă tot lantul alimentar;
- 900.000 euro pentru investitiile care acoperă tot lantul alimentar (colectare, depozitare, conditionare, procesare si comercializare);
Intreprinderi mijlocii - intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăsi:
- 800.000 euro pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat;
- 1.100.000 euro pentru investitiile care conduc total un lant alimentar integrat (colectare, depozitare, conditionare, procesare si comercializare).
Intreprinderi mari - intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăsi:
- 1.000.000 euro pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat;
- 1.500.000 euro pentru proiectele care conduc la un lant alimentar integrat (colectare, depozitare, conditionare, procesare si comercializare).

Cheltuieli eligibile
1. Cheltuieli aferente investitiilor corporale
- Infiintarea, extinderea si modernizarea unitătilor ce colectează, conditionează si/ procesează materie primă provenită din sectorul pomicol mentionată in Anexa I de la TFUE, inclusiv pentru producerea bauturilor alcoolice;
o constructii destinate unei etape sau intregului flux tehnologic (colectare -depozitare (materie primă/produse)-sortare-conditionare-procesare-comercializare);
o infrastructură internă si utilităti, precum si bransamente si racorduri necesare proiectelor;
o unităti mobile de procesare.
- Achizitionarea, inclusiv in leasing financiar, de utilaje noi, instalatii, echipamente si mijloace de transport specializate in scopul colectarii materiei prime.
o Autoizoterme (prevăzute cu izolatie termică a peretilor, dar fără agregat frigorific, fiind folosite pentru transportul mărfurilor alimentare)
o Autoizoterme cu frig (transport produse perisabile sau cu temperaturi controlate)
o Rulote si autorulote alimentare.

- Investitii in energie regenerabilă pentru uz propriu* si/sau eficientă energetică, sisteme de economisire a apei si in tehnologii de eliminare a deseurilor n unitatea proprie.
- Cheltuieli generate de imbunătătirea controlului intern al calitătii si conformarea cu noile standarde impuse de legislatia europeană pentru prelucrarea si comercializarea produselor agroalimentare. Cheltuieli cu activităti de marketing (ex. echipamente pentru etichetarea, ambalarea produselor, magazin la poarta unitătii, automate).

2. Cheltuieli generate de investitiile in active necorporale.
- organizarea si implementarea sistemelor de management a calitătii si de sigurantă alimentară, dacă sunt in legătură cu investitiile corporale ale proiectului;
- achizitionarea de tehnologii (know-how), patente si licente pentru pregătirea implementării proiectului;
- achizitionarea de software, identificat ca necesar in documentatia tehnico-economică a proiectului.
- Cheltuieli aferente marketing-ului produselor obtinute (maxim 5% din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 30.000 de euro)
o infiintarea unui site – pentru promovarea si comercializarea propriilor produse;
o etichetarea (crearea conceptului);
o creare marcă inregistrată/brand.
3. Cheltuielile privind costurile generale ale proiectului.

Data lansare sesiune depunere:

-FEBRUARIE-MARTIE 2016

Fonduri europene 2014-2020

Aceste fonduri sunt cruciale pentru capacitatea României de a face față provocărilor în materie de dezvoltare pe termen mediu și lung. Acestea vor mobiliza finanțări publice și private suplimentare destinate creșterii și creării de locuri de muncă și vor reduce decalajele regionale și sociale existente în România. Investițiile vor fi direcționate către stimularea activităților de inovare și a competitivității întreprinderilor pentru sporirea valorii adăugate a acestora, stimularea creșterii și creării de locuri de muncă și îmbunătățirea performanței sistemului de cercetare și inovare, inclusiv a calității învățământului superior, a cooperării cu sectorul de afaceri și a investițiilor private.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...
POS CCE Axa1 DMI1.1 "Sprijin pentru implementarea ...