Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!

Analiza Cost – Beneficiu

Analiza Cost – Beneficiu (ACB) este un instrument de evaluare utilizat frecvent pentru luarea deciziei de finantare a proiectelor de investitii, scopul sau fiind acela de a facilita o distributie eficienta a resurselor.


ACB este necesara pentru a evalua daca un proiect care se integreaza in contextul obiectivelor politicii de dezvoltare regionala a UE, este benefic pentru societate si daca necesita sprijin din bani publici. Analiza cost-beneficiu (ACB) are scopul de a estima impactul socioeconomic al proiectului de investitie, prin identificarea si cuantificarea monetara a efectelor investitiei (financiare si non-financiare).
Deciziile de investitie stau la baza oricarei strategii de dezvoltare. Cresterea economica si bunastarea depind de capitalul productiv, infrastructura, capitalul uman, cunostinte, factorul total de productivitate si calitatea institutiilor.

 

Rentabilitatea economica a investitiilor in domeniul telecomunicatiilor sau cel al drumurilor va aduce beneficii societatii dupa un interval de timp relativ scurt de la finalizarea proiectului. Investitia in invatamantul primar conteaza pe generatiile viitoare si implica o perioada de peste 20 de ani inainte de obtinerea unui rezultat in ceea ce priveste cresterea capitalului uman. Iar, dupa cum o arata dezbaterile actuale privind schimbarile climatice, conservarea mediului inconjurator poate solicita factorilor de decizie sa ia in considerare termene foarte lungi.

De fiecare data cand o decizie de investitie trebuie sa fie luata, o forma sau alta de ponderare a costurilor fata de beneficii este implicata si, pentru a le compara pe primele cu ultimele atunci cand acestea se realizeaza in ani diferiti, este necesara o anumita forma de calcul de-a lungul timpului.

In linii mari, ACB are doua scopuri:
1. Pentru a determina daca o investitie fezabila;
2. Pentru a oferi o baza pentru compararea proiectelor.

Echipa noastra are o experienta vasta in realizarea de analize cost-beneficiu pentru proiecte de infrastructura, piscicultura, turism, energie regenerabila, proiecte sociale, etc..

Pentru mai multe detalii despre modul in care putem colabora la realizarea unui plan de afaceri pentru proiectul dvs., nu ezitati sa ne contactati.

Last modified on Duminica, 14 Feb. 2016
More in this category: « Plan de afaceri
Echipa POS Consult

Suntem o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri. 

Impreuna avem o experienta de peste 10 ani cuprinzand mai multe domenii -consultanta financiara ,achizitii publice, managementul riscurilor, consultanta imobiliara, consultanta IT. Mail mult..

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...